Krijg 10% korting op je eerste bestelling met code: NIEUW10%

Welkom bij Perform Equipment!

10% EXRTA KORTING OP JE EERSTE BESTELLING!

FIRST10%
  • Gratis verzending

    boven €2.000,-

  • Speciale aanbiedingen

    Bij zakelijke bestellingen

  • Direct passend advies

    Via chat of telefoon

  • Welkom op locatie

    Om te testen of af te halen

Complete workout met dumbbells: De beste oefeningen met dumbbells

Complete workout met dumbbells: De beste oefeningen met dumbbells

Rien Venhuizen |

Trainen met dumbbells biedt een effectieve en veelzijdige manier om kracht en uithoudingsvermogen op te bouwen, zowel thuis als in de sportschool. Dit artikel presenteert eenvoudige oefeningen voor de belangrijkste spiergroepen: borst, schouders, benen en rug.

Borst oefeningen


Dumbbell Bench Press: Liggend op een bankje met een dumbbell in elke hand, begin met de gewichten boven je borst met licht gebogen ellebogen. Laat ze langzaam zakken totdat je ellebogen een hoek van 90 graden vormen en duw ze dan terug naar de beginpositie.


Dumbbell Fly: Liggend op een bankje met een dumbbell in elke hand en armen uitgestrekt boven de borst. Laat je armen langzaam en gecontroleerd naar de zijkanten zakken, houd een lichte buiging in je ellebogen, en breng ze vervolgens terug naar boven.

 

Schouder oefeningen:


Dumbbell Shoulder Press: Zittend of staand, begin met dumbbells op schouderhoogte, duw ze omhoog tot je armen volledig gestrekt zijn en laat ze dan gecontroleerd terugkeren naar de startpositie.


Dumbbell Lateral Raise: Staand met de dumbbells aan je zijde, til ze met gestrekte armen zijwaarts omhoog tot schouderhoogte en laat ze vervolgens langzaam zakken.

 

Been oefeningen:


Dumbbell Squats: Sta met dumbbells aan je zijde of op je schouders, voer een normale squat uit door je heupen naar achteren te duwen en naar beneden te zakken alsof je op een stoel gaat zitten.

Dumbbell Lunges: Stap vooruit met één been en laat je achterste knie bijna de grond raken, houd dumbbells aan je zijde. Stap terug en herhaal met het andere been.


Rug oefeningen:

Dumbbell Rows: Voorovergebogen met een dumbbell in één hand, trek de dumbbell omhoog richting je heup, terwijl je je elleboog langs je lichaam houdt. Wissel van kant na je set.

Dumbbell Deadlift: Staand met dumbbells voor je op de grond, buig bij je heupen en knieën, houd je rug recht terwijl je de dumbbells optilt en terug naar beneden brengt.


Deze selectie van dumbbell oefeningen biedt een volledige lichaamstraining die ideaal is voor het verbeteren van kracht en uithoudingsvermogen. Integreer deze oefeningen regelmatig in je trainingsroutine voor optimale resultaten.

Benodigde materialen

Voor oefeningen met dumbbells heb je vanzelfsprekend enkel dumbbells nodig en in sommige gevallen een fitnessbank. Bekijk hier onze producten voor dumbbells en fitnessbanken.

Heb je vragen over deze oefeningen of ben je op zoek naar kwaliteitsvolle dumbbells voor je training? Neem contact op met ons voor deskundig advies en de beste fitnessapparatuur.